top of page

Master of  Ceremonies

Middel 5@4x.png

Uiteraard draait de trouwdag om jullie, het bruidspaar. Echter, jullie familie en vrienden dienen natuurlijk ook optimaal te genieten op de bruiloft. Geef daarom met dit pakket het ceremoniemeesterschap uit handen.

Dit pakket is gebaseerd op ca. 20 werkuren. Als jullie ceremoniemeester zorg ik in ieder geval voor:

  • Het gezamenlijk opstellen van het draaiboek;

  • De laatste afstemming met alle leveranciers;

  • Communicatie met de gasten en leveranciers vanaf enkele weken voor de trouwdag;

  • Verwerken van stylingselementen zoals welkomsbord, gastenboek, cadeautafel, tafelstyling etc.

  • Het ceremoniemeesterschap op de bruiloft zelf.

Middel 25@4x.png

In dit pakket, gaan we als volgt te werk:

Online Kennismaking: Onder het genot van een kop koffie of thee spreken we in grote lijnen door wat jullie wensen zijn en wat ik jullie kan bieden. 

Offerte: Zijn jullie geïnteresseerd in mijn diensten? Fijn! Ik maak een vrijblijvende offerte voor jullie.

Opstellen draaiboek: Jullie hebben een locatie gekozen en leveranciers geselecteerd. Alle afspraken die jullie hebben gemaakt met leveranciers zoals de fotograaf, videograaf, cateraar en de trouwambtenaar worden samengevoegd in een draaiboek. Hier komt dus alles samen. Alle facetten van de bruiloft worden samengevoegd in één gedetailleerd plan.

Door spreken van het draaiboek: Het draaiboek wordt door mij, indien gewenst samen met jullie, gedeeld en doorgesproken met de leveranciers en de trouwlocatie.

De grote dag: Na alle voorbereidingen is het tijd om de daad bij het woord te voegen. Ik begeleid de dag als jullie ceremoniemeester in detail. Wat doe ik dan zoal? Allereerst zorg ik dat de locatie trouw gereed is. Ik kijk of de ceremonie goed is opgebouwd en zet bijvoorbeeld alle naamkaartjes klaar.  Ik kan ook wat kleine stylingselementen klaarzetten zoals bijvoorbeeld het welkomstbord, vaasjes met bloemen en kaarsen.

Door de de dag heen ontvang ik gasten en leveranciers. Ik wijs iedereen naar zijn plek en kan iemand die bijvoorbeeld minder goed te been is ondersteunen. Indien jullie het fijn vinden kan ik het diner aankondigen en vragen om een korte stilte voor bijvoorbeeld de speeches. Tussendoor ruim ik op en zet ik elementen klaar zoals bijvoorbeeld de cadeautafel en de bedankjes. 

Wellicht ben je ook benieuwd wanneer je nou een ceremoniemeester inschakelt.  Een ceremoniemeester die jullie en jullie gasten ontzorgt wordt meestal aangeraden voor bruiloften vanaf ongeveer €15,000 a €20,000 euro.

200221MB-7.jpg

Foto: Bysharonphotography

Middel 9@4x.png
bottom of page